Kleinschalige landbouw

We werken enkel met kleine- en middelgrote producenten in Zuid Europa. Onze criteria om samen te werken zijn een radicaal biologische filosofie, volledige transparantie en een artisanale productieschaal.

Dit soort boerderijen:

  • Hebben een grotere biodiversiteit.

  • Kunnen meer voedsel per hectare verbouwen.

  • Creëren meer en eerlijke werkgelegenheid per hectare.

  • Herinvesteren hun geld lokaal, wat de lokale economie ten goede komt.

  • Houden meer vruchtbare koolstof vast in de bodem.

  • Hebben een efficiënter waterbeheer en houden meer water in de bodem. 

En laat ons eerlijk zijn, een landschap vol kleine boerderijen is zoveel mooier dan een monocultuur van industriële productievelden of enorme serres.

Gioacchino Salvia oogst perziken in Sicilië.

Lino Palazzolo op zijn land met schapen.

De boerderij van Alessandro Scibetta aan de Siciliaanse kust.

Transparantie

We streven naar een volledig transparante voedselketen. Daarom creëren we een rechtstreeks contact tussen onze klanten in België en onze Mediteraanse producenten.

Elk jaar nemen we een aantal van onze klanten mee op bezoek naar Spanje of Italië. Daarnaast nodigen we onze producenten op regelmatige basis uit voor een bezoek aan België.

Imker Giovanni Caronia bij Valdibella.