Nero Etrusco

Logo-Icon-Blank

Green-Wedge

Nero Etrusco Icons

Nero Etrusco

Locatie: Lazio, Toscane, Italië.

 

Gecertificeerd biologisch sinds: 2016.

 

Aard van het bedrijf: Bedrijf van meer dan 500 hectare.

 

Aantal werknemers: Drie boeren en de slager.

 

Producten: Salami, prosciutto, lomo.

 

 

Een korte geschiedenis van de boerderij en filosofie: Nero Etrusco werd opgericht door Caterina Santori. Ze wou een salami produceren van dieren die een goed leven gehad hebben. Dit zowel om ethische redenen als om gezondheidsredenen. Veel studies tonen aan dat dieren die een gelukkig leven leiden ook gezonder zijn voor ons: dierenwelzijn = voedzamer eten.

 

Caterina werkt met een paar boeren van Lazio die Italiaanse zwarte varken (maiale oscuro) op traditionele wijze in bossen en velden laten opgroeien. buiten in bos en velden houden. Ze leven minstens 14 maanden en zijn eerder gespierd dan vet, wat de salami zijn speciale smaak en textuur geeft.

 

Om de kwaliteit van het vlees ten volle tot zijn recht te laten komen, gebruiken we geen conserveermiddelen bij het bereiden van de salami, enkel zout. Dit maakt het tot een echt natuurlijk product, dat de hoge kwaliteit van het vlees en het hoog gekwalificeerd werk van de Toscaanse slager, die traditionele technieken en recepten gebruikt, perfect reflecteert.

Green-Triangle