Marie-Jeanne Henrard

Logo-Icon-Blank

Green-Wedge

Marie-Jeanne Henrard Icons

Marie-Jeanne Henrard

Locatie: Bois-Borsu (Liège).

 

Gecertificeerd biologisch sinds: 1996.

 

Aard van het bedrijf: Familie.

 

Aantal werknemers: 2.

 

Producten: Tarten, veggie burgers.

 

 

Een korte geschiedenis van de boerderij en filosofie: Om me toe te leggen op culinaire activiteiten, iets wat me echt passioneerde en dit nog doet, gaf ik in 1993 een vaste betrekking op als bibliothecaresse. Daardoor kon ik de kennis uit mijn opleiding aan de kokschool van Luik verder ontwikkelen. Met geduld ! Zoekend naar nieuwe smaakformules en mede inspelend op verwachtingen van de verbruikers was ik bedrijvig voor banketten en restauratie.

 

Van meet af aan koos ik ervoor uitsluitend producten uit biologische teelt aan te wenden. Dit uit respect voor de natuur. Ook mijn bijdrage tot duurzame ontwikkeling.Om versheid, dieet en smaak harmonisch te verbinden, gebruik ik alleen kwalitatief hoogstaande ingrediënten en werk ik hoofdzakelijk met wat de seizoenen bieden.

 

Met de bedoeling op een louter artisanale en niet op een mechanische wijze te bereiden en dit zo te kunnen blijven doen, ontstond een kleinschalig familiaal bedrijf. Dit ook mede om productiekosten te drukken. Dit bleef zo. Ik werk alleen op bestelling : een kwestie van maximale versheid.

Green-Triangle