Word coöperant van The Food Hub en help ons onze toekomst veilig stellen!

Na 2 jaar zwoegen is The Food Hub geëvolueerd tot een dynamisch en uniek project in België, dat voor vele mensen is uitgegroeid tot een vaste waarde. Het is niet altijd gemakkelijk geweest, maar we zijn echt trots op wat we samen hebben gecreëerd met de meer dan 80 producenten waarmee we samenwerken. We kijken er dan ook erg naar uit om in de komende jaren nog nauwer te kunnen samenwerken met kleine biologische boeren hier in België en in heel Europa. Dit uiteraard zonder onze waarden van biologische topkwaliteit, 100% transparantie en eerlijke prijzen voor iedereen op te geven!

The Food hub begon initieel als een coöperatie met slechts 4 partners. Dit was belangrijk om snel van start te kunnen gaan, snelle beslissingen te kunnen nemen en zo een goed idee in de praktijk te brengen. Het is echter steeds de bedoeling gebleven om de coöperatie open te stellen naar alle geïnteresseerde spelers – werknemers, leveranciers en klanten van The Food Hub. Zo wil The Food Hub een ‘multi-stakeholder’ coöperatie creëren en de controle over het project geven aan de mensen die het maken tot wat het is.

De tijd is dan ook eindelijk rijp om de coöperatie open te stellen naar al deze belanghebbenden en hierbij nodigen we u hartelijk uit om aandeelhouder te worden van The Food Hub! Het doel van The Food Hub zoals beschreven in de statuten vindt u onderaan deze flyer en de volledige kopie van de statuten bezorgen we u graag indien u geïnteresseerd bent. Hier is alvast een korte samenvatting van de coöperatie en hoe deze werkt.

Het coöperatieve lidmaatschap is onderverdeeld in 2 soorten leden: A en B. A leden waren de 5 stichtende leden. De B-categorie is gemaakt om klanten, werknemers en producenten toe te staan om lid te worden. B-leden kunnen deelnemen van de raad van bestuur, president worden van de raad van bestuur, stemmen in de algemene vergadering (er moet steeds een meerderheid zijn van zowel A- als B-aandeelhouders vooraleer een beslissing wordt goedgekeurd), en dividenden ontvangen op hun aandelen in het geval van winst. B-aandeelhouders hebben geen financiële verplichtingen of verantwoordelijkheid als The Food Hub failliet zou gaan.

Dit betekent dus dat als u B-aandeelhouder wordt, u kunt deelnemen aan het besluitvormingsproces van The Food Hub en deelneemt in de winsten. Het geld dat we ophalen bij het openen van de coöperatie zal gebruikt worden om enkele verbeteringen aan de winkel zelf aan te brengen, een aantal leningen af te betalen die aan het begin van het project zijn aangegaan om de winkel op te bouwen, en een reserve aan te leggen voor toekomstige projecten, waarover alle leden dan mee zullen beslissen. Als u besluit lid te worden, helpt u The Food Hub zijn toekomst veilig te stellen en een écht uniek project te worden!

De waarde van de aandelen is vastgelegd op 150 euro per aandeel. Zodra de aandelen zijn gekocht, ontvangt u een certificaat van uw aandeelhouderschap. Daarna ontvangt u regelmatig updates van The Food Hub en een jaarlijkse uitnodiging voor de algemene vergadering in juni.

Doel van The Food Hub:

The Food Hub cvba heeft tot doel om bij te dragen tot een inclusieve, transparante en duurzame voedseleconomie in België. Dergelijke duurzame voedseleconomie omvat boeren, producenten, zowel in België als in Europa, voedselondernemers (importeurs, groothandels, transformatoren, chefs, enzovoort) en consumenten. The Food Hub cvba zal verschillende rollen spelen in het mee creëren en tot stand brengen van deze duurzame voedseleconomie.

The Food Hub zal onder meer haar rol spelen bij groot- en kleinhandel, het importeren, distribueren, produceren, transformeren en vermarkten van duurzaam geproduceerd voedsel. Alle activiteiten zullen worden gebaseerd op de waarden van eerlijkheid, transparantie, samenwerking en duurzaamheid.

Lees de Food Hub Coöperatieve Statuten.

 
We bedanken jullie allemaal voor de belangrijke steun die jullie The Food Hub hebben gegeven in deze 2 jaar, we waarderen het enorm en hadden het zonder jullie niet kunnen doen!!