Locatie: Monreale, Sicilië.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2012.

Aard van het bedrijf: Familiebedrijf van 250 hectare.

Aantal werknemers: 9.

Producten: Kazen: pecorino, ricotta en verse kaas.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

De geschiedenis van het bedrijf van Filippo Palazzolo en de broers Vito en Saverio begon in 1970, toen hun vader Alessandro, met zijn oude ambachtelijke technieken van kaasmaken, de eerste pecorino maakte. Doorheen de jaren heen breidde de kaasmakerij uit, met nu al meer dan 10 verschillende kazen.

Onlangs hebben enkele van de kleinkinderen van Alessandro zich bij de boerderij aangesloten, waardoor er 3 generaties samenwerken. De veestapel van de boerderij groeide inmiddels uit tot 1500 melkschapen van de lokale rassen Comisana en Valle del Belice.

Op deze manier bewaren zij het sterke culturele erfgoed van schapenhoeders en schapenkaas in dit deel van Sicilië.