Locatie: San Biagio della Valle, Marsciano, Umbria, Italia.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 1987 – eerste gecertificeerde boerderij in Umbria.

Aard van het bedrijf: Familiebedrijf op 55ha.

Aantal werknemers: 8.

Producten: Granen, zaden, groenten en bloem.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

De boerderij van Torre Colombaia is opgericht in 1982 en vanaf de eerste dag werken we volgens biologische methodes. In 1987 werden we de eerste biologisch gecertificeerde boerderij in Umbria. De boerderij is gelegen in een afgelegen deel van Umbria dat omgeven is door een oud eikenbos. De geschiedenis van de boerderij gaat millenia terug tot de Estrusken en de naam van de boerderij ‘Toren der duiven’, komt van de duiventoren die in de 12e eeuw op het eigendom gebouwd werd.

Voordat wij er terug begonnen cultiveren, gebruik makend van oude methodes, technieken en oude plantenvariëteiten, was de boerderij al 50 jaar verlaten. Het wisselteeltplan wordt bepaald door oude granen, peulvruchten en zaden, naast het regelmatige gebruik van groenbemesters om de vruchtbaarheid te verhogen. De grond wordt enkel oppervlakkig bewerkt om erosie te voorkomen en alle afvalproducten van de boerderij worden aan de bodem teruggegeven.

We oogsten en bewaren onze eigen zaden en kiezen voor deze die het meest geschikt zijn om in onze omgeving te gedijen. Elke verwerking van de producten na de oogst gebeurt op de boerderij zelf om de hoogste kwaliteit van het eindproduct te vrijwaren. We beschikken over een molensteen om graan te malen en een oliemolen voor koude persing van onze zaden. Nutritionele kwaliteit, eerder dan kwantiteit is waar wij met al onze producten naar streven.