Locatie: Encinasola, Andalucía, Spanje.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2001.

Aard van het bedrijf: Familiebedrijf op 5 hectare.

Aantal werknemers: 2.

Producten: Honing.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Ik ben een kleinschalige honingproducent in het mooie en onverontreinigde ‘Sierra de Aracena y Picos de Aroche’ natuurreservaat. In dit gebied met een overvloed aan nectar en de afwezigheid van industriële landbouw zijn we in staat honing van de hoogste kwaliteit te produceren.

We oogsten onze honing op het ideale moment, waarna hij koud geslingerd wordt zodat hij zijn versheid en nutriënten zoveel mogelijk behoudt. We produceren verschillende soorten honing, afhankelijk van de locatie van de bijenkorven en het weer tijdens een welbepaald jaar, dus onze honing is nooit een homogeen product.

Ons doel is om ‘miel sincera’ te maken, een eerlijke en oprechte honing die het moment en de plaats waarin hij gemaakt werd reflecteert.