Locatie: Camporeale, Sicilië, Italie.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2004.

Aard van het bedrijf: Familiebedrijf op 26 hectare, verbonden met de coöperatie Valdibella.

Aantal werknemers: 2 + seizoensarbeiders.

Producten: Druiven, granaatappel, amandelen.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Er bestaan verschillende manieren om druiven te telen. Ik heb het geleerd van mijn vader en van de andere boeren van Valdibella. Nu werk ik samen met Azienda Montalbano – dat als een tweede familie voor mij geworden is – en werk op dezelfde grond waar mijn vader vroeger druiven teelde.

Ik hou ervan om tussen de rijen druiven te werken, hen te verzorgen en de vruchtbaarheid van de grond te onderhouden. Het vervult mij met fierheid als ik gezonde druiven kan oogsten, die Valdibella in staat stelt om heerlijke natuurwijn te maken. De vaststelling dat ik eeuwenoude, geërfde kennis kan vertalen tot hedendaagse ‘savoir-faire’ geeft mij ontzettend veel voldoening.