Locatie: Alhaurín de la Torre (Valle del Guadalhorce), Málaga, Spanje.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2015.

Aard van het bedrijf: Familiebedrijf op 0,7 hectare.

Aantal werknemers: 2.

Producten: Tomaten, paprika, aubergine, courgette, komkommmer en papaya.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Na een lange familietraditie op het platteland hebben we in 2012 besloten om een serre te installeren om verschillende gewassen te telen en zo het hele jaar door veelgevraagd voedsel te leveren. Beetje bij beetje leerden we andere projecten kennen en dankzij de agrarische opleiding hebben we heel wat kennis opgebouwd over agro-ecologie in serre.

We maken gebruik van biologische pest controle, die bestaat uit het introduceren en begunstigen van “goede” insecten om plagen te bestrijden en het creëren van een ecologisch evenwicht in de serre, zonder gebruik te maken van een insecticide dat schade kan berokkenen aan gunstige insecten of planten. Een ander belangrijk aspect van onze serre is de toewijding aan diversiteit en vruchtwisseling, die ons helpen om onze gewassen beter te laten gedijen.

We zijn er trots op dat we het hele jaar door verschillende tuinbouwgewassen kunnen telen en dat consumenten ervan kunnen genieten.