Locatie: Wijn regio van Lisbon, dichtbij Fátima.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 1997 een van de eerste in Portugal.

Aard van het bedrijf: Al 5 generaties familiebedrijf sinds 1880. 15,5 hectare wijngaard, 50 hectare landgoed.

Aantal werknemers: 5.

Producten: Wijn, wijnazijn, jam, marmelades, zongedroogde tomaten, gedroogde kruiden, groenten.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

De familie is reeds 5 generaties lang eigenaar van de boerderij van Montalto. Het is een traditioneel gemengde boerderij met wijngaard, olijfbomen, boomgaard en bossen die samen een mozaïek aan biodiversiteit binnen het landschap vormen.

De wijngaard wordt zelf gekenmerkt door zijn grote diversiteit. Tien inheemse druivensoorten groeien er naast de klassieke Franse en Spaanse variëteiten. De Gomes Pereira familie is al meer dan 20 jaren met biologische landbouw bezig en ze streven er steeds naar om de boerderij nog duurzamer te maken en de biodiversiteit nog te verhogen. Hun doel is om een breed gamma aan regionale producten van hoge kwaliteit te produceren met grote toewijding voor deze unieke regio.