Locatie: Lazio, Toscane, Italië.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2016.

Aard van het bedrijf: Bedrijf van meer dan 500 hectares.

Aantal werknemers: Drie boeren en de slager.

Producten: Salami, prosciutto, lomo.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Nero Etrusco werd opgericht door Caterina Santori. Zij wou een salami produceren van dieren die een goed leven gehad hebben. Dit zowel om ethische redenen als om gezondheidsredenen. Veel studies tonen aan dat dieren die een gelukkig leven leiden ook gezonder zijn voor ons: dierenwelzijn = voedzamer eten.

Caterina werkt met een paar boeren uit Lazio die Italiaanse zwarte varkens (maiale oscuro) op traditionele wijze in bossen en velden laten opgroeien. Ze leven minstens 14 maanden en zijn eerder gespierd dan vet, wat de salami zijn speciale smaak en textuur geeft.

Om de kwaliteit van het vlees ten volle tot zijn recht te laten komen, gebruiken we geen conserveermiddelen bij het bereiden van de salami, enkel zout. Dit maakt het tot een echt natuurlijk product, dat de hoge kwaliteit van het vlees en het hoog gekwalificeerd werk van de Toscaanse slager, die traditionele technieken en recepten gebruikt, perfect reflecteert.