Locatie: Grote Keistraat in Neerijse.

Biologisch Gecertificeerd sinds: De grond is reeds 10 jaar bio, ik boer er sinds 2014 op.

Aard van het bedrijf: 1 hectare producerende CSA groentepakketten met lokale afhaalpunten in Neerijse, Heverlee, Leuven en Kessel-Lo (op max. 15 km afstand van het veld).

Aantal werknemers: 1 betaalde werknemer (boerin Greet), vele vrijwilligers waaronder ook de deelnemers van de CSA.

Producten: Biologisch-dynamische seizoensgroenten recht van het veld.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Bioboerin Greet volgde een opleiding biologisch-dynamische landbouw bij Landwijzer en startte in 2014 met ‘tLegumenhofke. Eén hectare biologische moestuin waar de nadruk ligt op biologisch-dynamisch, lokaal, zo klein mogelijke ecologische voetafdruk, eten met de seizoenen, genieten van de handen in de grond, tot rust komen, meedoen, meedenken of gewoon genieten van de verse groenten.

Er werd bewust gekozen voor Community Supported Agriculture: bij deze manier van boeren sta je als landbouwer niet alleen, maar worden de oogstrisico’s (hoewel beperkt) mee gedragen door de deelnemers, weet je vooraf voor hoeveel mensen je groenten zal telen zodat er zo weinig mogelijk voedsel verspild wordt, denk je samen met de afnemers van je groenten na over de werking van de boerderij. Samen, niet alleen, met een hart voor de natuur en voor de mens!