Locatie: Havelange, Namen.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2014.

Aard van het bedrijf: BVBA op 250 hectare.

Aantal werknemers: 3.

Producten: Granen, bloem, zaden.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Land, Farm & Men is de naam van het verbond tussen Isabelle Coupienne en Eddy Montignies. Graines de Curieux is het merk waaronder Land, Farm & Men verschillende lokale producten naar buiten brengt. Omdat het vaak om granen gaat… en omdat ze niet altijd even gekend zijn: Graines de Curieux!

De landbouw die ons interesseert is biologisch. Daar waar de regels en specificaties stoppen gaan wij echter verder. De landbouw moet onze bodem en onze omgeving verbeteren, want wij zien het als erfgoed dat we moeten behouden en onderhouden.

Dit agrarisch model heeft ook een sterke menselijke component. Over de hele lijn zetten wij mensen in het licht: zij die het graan gekweekt hebben en die het laten groeien hebben dankzij hun kennis en gereedschap. We willen dat deze mensen weer naar waarde geschat worden: dit is eerlijke en lokale handel, faire-bio-proxy!

In onze ogen zijn er belangrijkere zaken dan enkel de prijs: ons landschap barst van de dode plekken die liggen te wachten op nieuwe projecten die hen weer laten opleven. Die plaatsen kunnen niet tot hun recht komen als ze musea worden, dit kan enkel wanneer ze opnieuw gebruikt worden. Er is dus een heel patrimonium dat dankzij echte, lokale en duurzame vooruitzichten herboren wordt. Wij willen zo vaak we kunnen deel uitmaken van deze vorm van samenwerking.