Locatie: Alhaurín el Grande (Valle del Guadalhorce), Málaga, Spanje.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2015.

Aard van het bedrijf: Familiebedrijf op 1,25 hectare.

Aantal werknemers: 2.

Producten: Vijgen, wortelen, ajuinen, tomaten, paprika, aubergine….

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

De vijgenboom is een gewas dat historisch gezien erg geworteld is in de Guadalhorce vallei.

De variëteit die we op onze boerderij verbouwen, biedt twee oogsten. Eén tijdens de maanden mei en juni, waarvan de vrucht ‘Breva’ wordt genoemd, en een tweede oogst in augustus. We hebben besloten om ecologisch te produceren omwille van de ecologische en sociale waarden, maar ook om een gezonde en veilige omgeving te creëren.

Het project richt zich op twee van de belangrijkste pijlers van de biologische landbouw: gezonde grond en gezonde gewassen. Alleen door deze twee pijlers te verzorgen kunnen we gezond voedsel verkrijgen, zelfs met de extra moeilijkheid om met biologische productie een aantal zeer wijdverspreide plagen in de regio te overwinnen.

We cultiveren verschillende seizoensgebonden gewassen tussen onze vijgenbomen om de oppervlakte van de boerderij optimaal te gebruiken en om bij te dragen aan de biodiversiteit. We kiezen hierbij voor lokale variëteiten, die aangepast zijn aan onze regio. We zijn er zeker van dat de beste distributie van de producten die we laten groeien via de korte keten, via coöperatieve structuren of via boerenverenigingen verloopt.