Locatie: Cártama (Valle del Guadalhorce), Málaga, Spanje.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2000.

Aard van het bedrijf: Familiebedrijf op 5 hectare.

Aantal werknemers: 2.

Producten: Appelsienen en mandarijnen.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Francisco is een jonge boer van 26 jaar met een achtergrond in computerwetenschappen, die gekozen heeft voor de landbouw. Hij werd voornamelijk beïnvloed door zijn vader, Paco Barceló, die in 2000 de boerderij kocht die nu al een tijdje door zijn enige zoon beheert wordt.

De trigger die ervoor zorgde dat Paco uiteindelijk besloot om ecologisch te produceren, was toen hij merkte dat kunstmest zijn gereedschap sterk aantastte en hij dacht: “als het dit al met metaal doet wat zal het dan niet in het menselijk lichaam doen”.

Hij is zeer gelukkig met het ecologisch produceren, voornamelijk uit gezondheidsmotief. Als ecologische boer ziet hij het als zijn sociale verantwoordelijkheid, want “we zijn wat we eten”.

Ze produceren sinaasappelbomen die tussen november en februari vrucht dragen, van de variëteit Navelina. Dit is een van de beste sinaasappels ter wereld, met een zachte en sappige textuur en een gebalanceerde zoetzure smaak in de mond. Verder telen ze ook mandarijnen, met als belangrijkste variëteit Clemenules, een echt geschenk van de natuur, de mandarijn-ster, van goede grootte, intense smaak en aromatische korst. Zowel geschikt voor sap als om zo te eten.