Locatie: Waals-Brabant, Namen.

Aard van het bedrijf: Familiebedrijf.

Aantal werknemers: 6.

Producten: Melk, kaas, eieren.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Marc en Marie-Claire Wylock-Vanwynsberghe hebben de boerderij 30 jaar geleden overgenomen. Beetje bij beetje opende La Ferme de Stée zich voor de buitenwereld en ze beslisten hierbij om al het mogelijke te doen om de gehele productieketen (van productie tot distributie) onder hun controle te krijgen. Een grotere autonomie uitbouwen is een van de belangrijkste doelen van de reoriëntatie geworden: “We hebben alle producten van industriële oorsprong (granen en rode bieten) vervangen door veevoeder dat volledig van onze boerderij afkomstig is”, zegt Marie-Claire. De uitgestrekte velden hebben zich zo getransformeerd in een complexe combinatie van erwten, luzerne, ray grass en klaver.

Het project van La Ferme Du Stée is eenvoudig: “We willen een nobel maar al te vaak bekritiseerd product naar waarde schatten: de koemelk. Het rund heeft een minder romantisch imago dan de geit of het schaap. We willen terugkeren naar een natuurlijker product en aan de klant bewijzen dat dit mogelijk is met een basisproduct als koemelk”, stelt Marie-Claire.