Locatie: Capraia e Limite in de provincie Firenze, Toscane, Italië.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2004.

Aard van het bedrijf: Familiebedrijf op 110 hectare (10 hectare wijngaard, 30 hectare olijfgaard en 70 hectare bossen).

Aantal werknemers: 3.

Producten: Wijn & olijfolie.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

In de zomer van 2004 nam Fabio Montomoli het management van de Fattoria Castellina over en begon te werken via de biodynamische landbouwmethode, volgens en ideëen en lessen van Rudolf Steiner. Sindsdien is de biodiversiteit er enkel op vooruit gegaan.

We voegen biodynamische bereidingen aan de bodem toe, die hem zo helpen om de vitale elementen beter te absorberen. De wijngaard is beplant met groenbemesters en lichte bewerking van het land wordt gedaan met de hulp van 2 paarden.

In de wijnmakerij wordt het fruit door spontane gisting, lange maceratie en rijping in eiken vaten verwerkt, zodat de cirkel die in de wijngaard begon, rond is. Deze methodes geven ons zowel pure raswijnen als Chianti Montalbano DOCG en Vin Santo.