Locatie: Regio Murcia en Alicante, zuid-oost Spanje.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 1997, door CAERM of CAEV.

Aard van het bedrijf: Coöperatie van verschillende familiaal gerunde boerderijen die variëren in grootte van 2 tot 20 hectare.

Aantal werknemers: Stichtende leden: in Murcia: Denba en Natalia, La Era de Oxox boerderij in Ojós; in de Ricote vallei: Francisco, Villa Teresa Hacienda; in Los Alcázares: Juanjo, La Pícara Viborita boerderij in Archena en Albudeite; in Alicante: Joaquín, La Alquibla boerderij in Bigastro en Silvia, manager van Edemur’s hoofdzetel.

Producten: Fruit en groenten.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Een groep van 4 bioboeren stichtten onze vereniging in 2010. Ons hoofddoel is om het traditionele stukje grond – de “huerta” – tot in de woonkamers van de bio-consumenten te brengen. Dit doen we door in-field activiteiten, communicatie over het werk dat we op onze boerderijen verrichten en uiteraard de verkoop van verse biologische seizoensproducten aan een eerlijke prijs. We willen via waardige teelt gezond voedsel tot bij de mensen brengen en aantonen dat dit kan door samen te werken op een duurzame manier.

Wij hebben jarenlange ervaring met korte-keten distributiekanalen en met het produceren van kwaliteitsvolle seizoensproducten. We proberen hierbij oude plantenrassen die met uitsterven bedreigd zijn nieuw leven in te blazen. Elk direct contact met de bio-consument maakt ons zeer blij en wij houden van jullie kritische opmerkingen -zowel positieve als negatieve- omdat dit ons helpt groeien!