Locatie: Puerto Moral, Huelva, Spanje.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2000.

Aard van het bedrijf: Familiebedrijf, op 700 hectare dehesa (steeneikenbos).

Aantal werknemers: Tussen 2 en 5, afhankelijk van de tijd van het jaar.

Producten: Hesp, chorizo, saucissen & ‘lomo’ van Iberische varkens (pata negra).

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

In 1997 besliste ik om na lange tijd afwezigheid terug te keren naar het familiebedrijf omdat mijn vader oud begon te worden. Sinds mijn overname heb ik al mijn energie gericht op de vruchtbaarheid en gezondheid van de dehesa (het traditionele steeneikenbos in Zuid-Spanje) en hebben we duizenden nieuwe bomen aangeplant.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in natuurlijke medicatie, homeopathie, permacultuur en Biodynamics en ik ben ervan overtuigd dat door het kennen en respecteren van de Aarde, haar cycli en haar immense weelde aan leven we voor een evenwicht kunnen zorgen tussen alle levende wezens en de Aarde zelf. Leven met de Aarde, van de Aarde en voor de Aarde: onze producten zitten vol liefde voor de Aarde, voor onze dieren die in vrijheid leven en voor de bomen die hen voeden.

Een bewoond bos, een oude cultuur die terugkeert, een landelijke wereld die zichzelf opnieuw met waardigheid bekeken wil zien.