Locatie: Correns, Regio Provence-Alpes-Côtes d’azur, Frankrijk.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 1996.

Aard van het bedrijf: Familie bedrijf van 23 hectare.

Aantal werknemers: 4.

Producten: IGP Var, Côtes de Provence AOC.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Gelegen in een regio van gecontroleerde herkomstbenaming Côtes de Provence in het hart van de groene Provence,trekt het dorp Correns voordeel uit een uitzonderlijk micro klimaat en van een heel gezonde kalkhoudend-lemig landbouwgrond.

Sinds 1996 hebben alle boeren van de gemeente voor biologische landbouw gekozen. Deze algemene beslissing was een antwoord voor hun steeds groeiende bezorgdheid: namelijk de natuur en het dorp te besparen om aan de komende generaties een duurzaam en leefbaar dorp achter te laten.

Deze, nieuwe levenswijze vinden we terug in het dagelijks leven: éco- bouw, duurzame energie, biologische kantine, participatieve democratie, gemeenschappelijke organische tuinen, enz. In Aspras, onderhouden de mensen de natuur met respect en de grond voedt de wijngaard op een evenwichtige wijze. Alle wijnen zijn afkomstig van biologische druiven.

De compost wordt ter plaatse bereid met mest van runderen en schapen, en laat de harmonieuze ontwikkeling van de bodemleven toe. Een ander kenmerk: sommige percelen van het domein worden bewerkt door paarden en een paar schapen wieden op natuurlijke wijze de wijnstokken. Het is met dezelfde eisen en hetzelfde respect dat Robert Nourisson, de meester van de kelder,de biologische druiven verheerlijkt in zijn kelder en die na de wijnbereiding, de perfecte uitdrukking van de streek zullen worden.