Locatie: Poperinge.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 1993.

Aard van het bedrijf: Familiebedrijf. 15ha hopteelt; akkerbouw/grove groenten: totaal 24ha.

Aantal werknemers: Gelegenheidswerknemers, hangt sterk af van het seizoen, in voorjaar van 2 tot 10 personen tijdens de hopoogst in september: 4 pers.

Producten: Hopteelt, brouwgerst, grasklaver, pompoenen, boerenkool.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Het bedrijf werd overgenomen van mijn vader in 1993. De hoofdteelt is altijd de hop geweest. Vanaf het eerste jaar werd alle akkerland omgeschakeld naar biologische landbouw, vanaf 1998 volgde stap voor stap ook de hopteelt naar omschakeling.

De reden waarom indertijd omgeschakeld is een vraag die me dikwijls gesteld wordt. Ik deed dit niet uit economische overwegingen. Ik deed dit ook niet uit filosofische redenen… Waarom dan wel ? Eigenlijk uit nieuwsgierigheid….

Door toeval kwam ik eind jaren 80 in contact met biologische landbouw, ik wilde daar meer over weten, vooral “hoe dat zelfs ook maar mogelijk was” Ik ben omgeschakeld omdat ik wilde bewijzen dat ik dat ook kon, en om te zien of al die boeken die ik er over gelezen had of die wel klopten en geen leugens waren.

Het resultaat: het ging veel beter dan ik ooit had durven dromen !