Locatie: Pompeano di Serramazzoni (Modena, Italië), in de Apennijnen op 800m boven zeeniveau.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 1996.

Aard van het bedrijf: We zijn een groep van 5 individuele familiebedrijven die onze melk samenbrengt om kaas te maken.

Aantal werknemers: 1 kaasmaker, 5 voltijdse boeren, 1 admin.

Producten: We produceren 14 types Parmigiano Reggiano Biologico per dag, waarvan 1 type gemaakt wordt met de melk van het lokale koeienras Bianca Modenese (Presidio Slow Food).

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Onze coöperatie begon in 1964, tussen een handvol familiebedrijven die allen dankbaar gebruik maakten van de zuivere omgeving, ver weg van de vervuiling. Hier kunnen we het beste voedsel voor onze koeien telen, wat ons in de mogelijkheid stelt om kaas van de hoogste kwaliteit te produceren.

De liefde voor onze vallei en de mensen die er wonen deed ons in 1992 omschakelen naar biologische landbouw. En uiteraard zijn we tot op heden nog steeds overtuigd van het bio concept, van het veld naar de stal, tot het kaas maken zelf. Dit stelt ons in staat om de specifieke karakteristieken van de Parmigiano Reggiano di Montagna te behouden, die in smaak en geur sterk verschilt van de Parmigiano Reggiano die op de vlakte gemaakt wordt, dit dankzij de unieke karakteristieken van de bergkruiden.