Locatie: Alhaurín el Grande (Valle del Guadalhorce), Málaga, Spanje.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2007.

Aard van het bedrijf: Klein bedrijf op 5 hectare.

Aantal werknemers: 2.

Producten: Granaatappels, pruimen, abrikozen en membrillo (kweepeerpasta).

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Cristobal en Manolo zijn buren die besloten hebben om samen te werken en hun fruitbomen samen te beheren, omdat ze beide boeren en veldexperts zijn, afkomstig uit boerenfamilies.

Zij telen een breed scala aan fruit, met inbegrip van granaatappels van verschillende rassen, vijgen, abrikozen, kweeperen en kaki, peren en pruimen, gewassen die in de Guadalhorce vallei de optimale omstandigheden vinden om vroeg tot rijping te komen, nog vóór aanvallen van schadelijke pesten de oogst kunnen vernielen.

Beiden delen het idee dat fruit biologisch geproduceerd en op de markt gebracht moet worden en door zo weinig mogelijk handen moet gaan vooraleer het bij de consument komt. Ze geloven in de coöperatie omdat deze het werk van de boer naar waarde schat: “de coöperatie is van de boeren en moet er zijn voor de boeren”. Dit binnen een ecologisch kader van respect voor de aarde, verantwoord gebruik en bescherming van de bodem, met de plant als vertrekpunt van elke te maken beslissing.