Locatie: Coín (Valle del Guadalhorce), Málaga, Spanje.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2012.

Aard van het bedrijf: Familiebedrijf op 7 hectare.

Aantal werknemers: 2.

Producten: Citroenen en appelsienen.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Antonio is geboren op de familieboerderij die hij inmiddels van zijn vader geërfd heeft. Op dit land is er nooit gebruik gemaakt van kunstmest en heeft men altijd van traditionele technieken gebruik gemaakt om het land te bewerken. Hierdoor vergde het ook weinig aanpassing om het proces naar biologische certificatie te doorlopen.

Antonio heeft altijd het land bewerkt en heeft ondertussen 1 van de meest gevarieerde bio boerderijen van de regio. Hij teelt voornamelijk bonen, artisjokken, sla, broccoli, bloemkool, selder en venkel.

Antonio gelooft in het belang van samenwerking tussen de boeren, zodat ze langs de ene kant een grote variëteit kunnen aanbieden gedurende het ganse jaar en langs de kant ook kleine boeren de kans kunnen geven om op kleinere schaal en diverser te produceren. Deze intieme relatie met de kleine boer is het voornaamste doel van de Cooperativa Guadalhorce Ecológico.
Zijn trots als boer ligt erin om mensen in het dagelijks leven te voorzien van lokale producten die geteelt worden met respect voor de natuur en met een bewust engagement naar de gezondheid van de consument.