Le-Bon-Pain

Logo-Icon-Blank

Green-Wedge

Biobites-Icons

Biobites

Locatie: Landgraaf, Nederlands.

 

Gecertificeerd biologisch sinds: 2012.

 

Aard van het bedrijf: Familie.

 

Aantal werknemers: 3 parttime.

 

Producten: Rawfood lijnzaadcrackers die gluten, lactose, suiker, ei, gist en Enummer vrij zijn.

 

 

Een korte geschiedenis van de boerderij en filosofie: Simone van der Heide is oprichtster van Biobites. Zelf leed ze jaren aan diverse gezondheidskwalen. Al snel legde ze de link tussen haar kwalen en voeding. Ze leed met name aan diverse voedselallergieen. Ze had jaren in de horeca had gewerkt en een stressvol, onregelmatig leven geleid met veel junkfood. Geen wonder dat ze zich zo voelde.

 

De weg terug was niet altijd gemakkelijk. Ze kwam in aanraking met diverse stromingen als macrobiotic, ayurveda, probeerde alles uit en raakte zo geinspireerd dat ze er haar beroep van maakt. Ze volgde diverse opleidingen in de natuur en voedingstherapie, gaf workshops in Raw en Superfoods totdat ze in 2012 het merk Biobites oprichtte.

 

De slogan Love Life Go Organic is haar op het lijf geschreven want een van de pijlers binnen haar bedrijf is Puur en Biologisch. Simone probeert haar onderneming daar waar het kan een sociaal en maatschappelijk verantwoord tintje te geven. Er wordt gewerkt met Wajongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast speelt duurzaamheid ook een grote rol.

Green-Triangle